Жена от Ню Хемпшир е осъдена на над 50 години

...
 Жена от Ню Хемпшир е осъдена на над 50 години
Коментари Харесай

Майка, която пребила и уморила от глад 5-годишния си син, е осъдена на над 50 г. затвор

 

Жена от Ню Хемпшир е наказана на над 50 години затвор за гибелта на 5-годишния си наследник, който е бил обичай и лишаван от храна. Детето е тежало едвам 8,6 кг, а тялото му е открито заровено в парк в Масачузетс през 2021 година

38-годишната Даниела Дофинаис се яви в съда в петък. Миналия месец тя се призна за отговорна за убийството и за други обвинявания за гибелта на Илайджа в съглашение, реализирано с прокуратурата, написа „ Индипендънт “.

Приятелят на Дофинаис - Джоузеф Стапф, се призна за отговорен за непредумишлено ликвидиране, подправяне на материални доказателства и манипулиране на очевидци през 2022 година във връзка със гибелта на момчето. Той е наказан на 22 до 45 години затвор.

 Автокрадец блъсна служител на реда в София, удари паркирани коли и избяга (ОБНОВЕНА) България 1 мин. Автокрадец блъсна служител на реда в София, удари паркирани коли и избяга (ОБНОВЕНА)  Как да се погрижите най-добре за климатика си – препоръки за профилактика Съдържание от сътрудници 3 мин. Как да се погрижите най-добре за климатика си – препоръки за профилактика  Какво значи междинна скорост и по какъв начин тол камерите ще я засичат? Експерт: Няма да е толкоз дейно Тази заран 2 мин. Какво значи междинна скорост и по какъв начин тол камерите ще я засичат? Експерт: Няма да е толкоз дейно  „ Два язовира могат да станат локви “: Изпращаме топъл октомври, само че какъв ноември ще посрещнем? Тази заран 2 мин. „ Два язовира могат да станат локви “: Изпращаме топъл октомври, само че какъв ноември ще посрещнем?  Откриха зони на Марс, в които може да има живот Любопитно 2 мин. Откриха зони на Марс, в които може да има живот  Майката на Димитър от Цалапица: Моля ви, господин Борислав Сарафов, елате и направете инспекция по случая Тази заран 2 мин. Майката на Димитър от Цалапица: Моля ви, господин Борислав Сарафов, елате и направете инспекция по случая  Акция на Министерство на вътрешните работи в Бургас: Задържаха жена, занимавала се с „ друсан чай “ Тази заран 3 мин. Акция на Министерство на вътрешните работи в Бургас: Задържаха жена, занимавала се с „ друсан чай “  Автокрадец блъсна служител на реда в София, удари паркирани коли и избяга (ОБНОВЕНА) България 1 мин. Автокрадец блъсна служител на реда в София, удари паркирани коли и избяга (ОБНОВЕНА)  Как да се погрижите най-добре за климатика си – препоръки за профилактика Съдържание от сътрудници 3 мин. Как да се погрижите най-добре за климатика си – препоръки за профилактика  Какво значи междинна скорост и по какъв начин тол камерите ще я засичат? Експерт: Няма да е толкоз дейно Тази заран 2 мин. Какво значи междинна скорост и по какъв начин тол камерите ще я засичат? Експерт: Няма да е толкоз дейно  „ Два язовира могат да станат локви “: Изпращаме топъл октомври, само че какъв ноември ще посрещнем? Тази заран 2 мин. „ Два язовира могат да станат локви “: Изпращаме топъл октомври, само че какъв ноември ще посрещнем?  Откриха зони на Марс, в които може да има живот Любопитно 2 мин. Откриха зони на Марс, в които може да има живот  Майката на Димитър от Цалапица: Моля ви, господин Борислав Сарафов, елате и направете инспекция по случая Тази заран 2 мин. Майката на Димитър от Цалапица: Моля ви, господин Борислав Сарафов, елате и направете инспекция по случая  Акция на Министерство на вътрешните работи в Бургас: Задържаха жена, занимавала се с „ друсан чай “ Тази заран 3 мин. Акция на Министерство на вътрешните работи в Бургас: Задържаха жена, занимавала се с „ друсан чай “

Аутопсията на Илайджа демонстрира, че той е получил пострадвания на лицето и скалпа, остра интоксикация с фентанил, недохранване и язви.

Прокурорите прочетоха поредност от текстови известия сред Стапф и Дофинаис, в които се показва неприязън към Илайджа и отчаяние, в случай че той не се държи съгласно техните стремежи.

„ Каза, че желае храна и желае да спре да го гладува, тъй като това не е хубаво “, написа в едно от известията.

В друго написа „ Ще го убия и имам поради това “, а в трето – „ Ударих го със слушалката на душа. Това е всичко, което направих. “

Илайджа е роден в Аризона през 2016 година, а родителите му се развеждат година по-късно. Дофинаис се реалокира в Ню Хемпшир. През май 2020 година татко му го завежда при нея, Стапф и 2-годишната щерка, която имат. Те живеели в мазето на къщата, в която живеела и майката на Стейпф.

През есента същата година обаче бащата на момченцето се тормози, че Илайджа не получава подобаващи медицински грижи и се свързва с щатския отдел за деца. В правосъдното дело за гибелта му, заведено през май тази година против Дофинаис, Стапф и неговата майка, бащата разказва Илайджа като дете с проблеми в развиването и сложен модел на държание, който се е влошил в Ню Хемпшир.

 

Посещението при доктор през ноември 2020 година демонстрира, че Илайджа тежи 14 кг и има синини по лицето, окото и ръката, настояват прокурорите.

 

По-късно Дофинаис споделила, че синът ѝ е изпратен в Калифорния, с цел да живее със сестра ѝ - съглашение за настойничество, с което бащата се съгласил, само че Дофинаис не го изпълнила, обявиха прокурорите.

През октомври 2021 година Дофинаис е родила момче вкъщи, споделят прокурорите. Степф занесъл бебето в болница с желанието да го остави там. Болницата разкрила доказателства за опиати в бебето и се свързала с Агенцията за протекция на детето, която почнала следствие. Агенцията не съумява да открие никакви следи от Илайджа.

Дофинайс споделя, че синът ѝ е бил със сестра ѝ, а по-късно с брат ѝ. И двамата родственици споделили на следователите, че Дофинаис се е свързала с тях и ги е помолила да излъжат за местонахождението на 5-годишното дете.

Прокурорите считат, че Илайджа е умрял през септември 2021 година, а двойката е сложила тялото му в резервоар и го е занесла в парка в Масачузетс, където Степф е изкопал дупка и го е погребал.

Когато Илайджа към момента липсвал, Степф и Дофинаис били задържани в Ню Йорк. Дни след ареста им останките на Илайджа са открити.

Прокурорите обявиха, че когато тялото на детето е било открито, той е тежало 8,6 кг, а височината е била 91 см. Едно средностатистическо 5-годишно момче би било високо към 1,1 м и би тежало към 18 кг.

Последвайте ни за още настоящи новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във   VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР